Tietoja minusta

Oma kuva
Olen taiteilijaluonne. Harrastan paljon kaikenlaista, mutta minulla täytyy olla erilaisia projekteja, jotta elämäni pysyy mielenkiintoisena. Rakastan järjestystä ja niinpä kaikki asiakirjani ovat mapeissa ja askartelutavaroillanikin on jokaisella oma paikkansa. Mielikuvitukseni on vertaansa vailla, vaikka täytyy myöntää, että innovaatiokato vaivaa joskus. Tämän tekemisen ilon haluan jakaa myös muille. Sinulle.

keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Kataisen turpavärkki



Nyt en voi enää ymmärtää tätä.. Sen kerran kun Jyrki Kataisen suusta pulppuaa muutakin kuin paskaa, ihmiset käsittävät väärin. Ymmärrän kyllä, ettei tällainen lapseton nuori flikkasihminen voi ymmärtää lapsiperheiden arkea ( vaikka olenkin saanut seurata sitä hyvin läheltä ). Mutta kyllä nuo friikkimammat ovat nyt käsittäneet asiat väärin.
  On totta, ettei äitinä oleminen ole mitään ruusuilla tanssimista. Kestää jonkin aikaa ensin tajuta, miten kiinni ensinnäkin olet lapsessa ja ilman sinua, lapsi voi kuolla. Se on suuri taakka kantaa. Monesti minun ikäiseni alkavat ( varsinkin parisuhteen myötä ) haaveilla lisääntymisestä ja siitä suuresta onnesta, joka saapuu lapsen tulon mukana. Kaikki vain ei aina mene juuri näin.
  Työikäiset ja työtä tekevät naiset, jotka tulevat äideiksi, luulisi heidän olevan kiitollisia Kataisen ehdotukseen. Voin vain kuvitella, minkälainen shokki on palata kokoaikaiseen työhön yhtäkkiä pitkän äitiysloman jälkeen. Parhaimmassa tapauksessa äitiysloma voi kestää parisenkin vuotta, yleensä kuitenkin vauvan ollessa 10-12kk ikäinen. Lisäksi, mikäli perhesuunnitelmat jatkuvat ja halutaan toinen, äiti voi olla poissa yhtäkyytiä ehkä neljäkin vuotta. Tuollaisen ajan jälkeen ei ole helppoa palata työelämään suorin kintuin.
  Tämän vuoksi puollan itse Kataisen ehdotelmaa aloittaa äitiyslomalta palaavien vanhempien työ osa-aikaisesti. Itsekin teen tällä hetkellä 19,15 tuntista työviikkoa, eli puolikasta ja voin kokemuksen rintaäänellä sanoa, että on elämä vaan helpompaa. Toki on muistettava myös eläke, joka ei mielestäni kartu äippälomalla ollessa, joten tuollainen neljänkin vuoden työtauko on kuitenkin iso lohkaisu..
  Toivottavasti äidit ymmärtävät Kataisen tarkoittavan hyvää ehdotuksellaan, sillä ne joilla on mahdollisuus käydä töissä ja ansaita elantonsa itse, pitäkää siitä kiinni..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti